Har du kartofler til overs fra aftensmaden? Kom dem på køl og giv denne opskrift et forsøg. Du undgår madspild, opskriften er nem – og så smager den fantastisk!
Du får her min opskrift på: “Kartoffeltærte med flødeost, koldrøget laks og æg til 2-3 personer.
300 gr kolde, kogte kartofler [med/uden skræl er underordnet]
50 gr parmesan, revet
150 gr flødeost naturel [jeg har brugt philadelphia light]
100 gr koldrøget laks i skiver
2 æg, kogte
rucola
frisk dild
salt/peber
olivenolie
How to:
Hæld kartoflerne i en tærteform, som du har beklædt med bagepapir. Mos kartoflerne ud i tærteformen, med bunden af et drikkeglas, til du har en form som en tærtedej. Dryp med olivenolie, og drys med salt, peber og revet parmesan og bag bunden i 15-20 minutter ved 180 grader varmluft.
Kog æg til de er smilende i 7 minujtter. Skyl dem under iskoldt vand og pil dem, hvorefter du skærer dem i både.
Tag bunden ud af ovnen, fordel flødeosten, laks og æg. Jeg skærer laksen i mindre stykker, inden jeg fordeler den på kartoffeltærten.
Skyl rucola og dild og top tærten af med begge. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.
Velbekomme!