Hvem vil ikke gerne spare lidt på kalorierne? Hvis du er lige så vild med stegte ris, som jeg, men gerne vil spare lidt på kalorieindtaget i hverdagen, så er denne ret rendyrket forkælelse. Den er fuld af smag, den er mættende og den er lavere på kulhydrat – et perfekt “lifehack” til de dage, hvor du behøver det.
Du får her opskriften på “low carb stegte blomkålsris med pak choi”.
[2 personer]
Du skal bruge:
400 gr kyllingebryst [gerne med skind]
400 gr blomkålsris [fintrevet blomkål]
1 stort løg, hakket
4 forårsløg, slicet i skiver
2 fed hvidløg, hakket
1 rød chili, finthakket
3 cm frisk ingefær, revet eller finthakket
0,5 dl sød soya [Ketjap Manis]
2 spsk fiskesauce
sesam
olivenolie
salt/peber
frisk koriander
1 lime
How to:
Start med at rengøre pak choi og del dem på midten. Steg dem i olivenolie ved middel varme, til de tager flot farve. Tag dem af panden og drys med salt, peber og sesam.
Skær din kylling i grove stykker og steg den på samme pande, til det er gyldent. Lad det gerne få en flot, karamelliseret stegeskorpe, før du vender det – så brug høj varme, da det hele skal gå stærkt herefter.
Kom nu løg, forårsløg, chili, ingefær, hvidløg og blomkålsris ved. Steg det hele med kødet i et par minutter. Tilsæt nu sød soya og fiskesauce. Smag til med salt og peber og giv det 2 minutter mere på varmen.
Servér stegte blomkålsris og stegte pak choi hver for sig, dryp lidt frisk limesaft over, efterfulgt af frisk koriander – og nip af det hele samlet. Det smager fantastisk sammen.
Velbekomme!