Dét her er den nemmeste basisopskrift på ramen, som du finder – nogensinde. Hvis du har de basale ingredienser til det asiatiske køkken, er det her en ramen suppe, du nemt kan forberede – og endda fryse ned bagefter!

Hvad er Chashu? Det betyder, direkte oversat: Stegt svinekød,

Det er ikke bare stegt – det er svinekød, der simrer i timevis. Chashu tager 1 døgn i forberedelse, men er nemt at tilberede, hvor du blot skal holde øje, og når dét er gjort, er resten easy-peasy!

Du får her opskriften på: “Ramen basis opskrift med chashu” til 4 personer.

Chashu:

1 flæskesteg á 1,5 kg – med eller uden svær

kødsnor til at binde stegen

50 gr brun farin

2 dl soya

2 dl mirin/risvin eller sake

4 dl kogende vand

1/2 bundt forårsløg

3 cm ingefær

Til ramen, når chashu er tilberedt:

nudler af eget valg [jeg har hér valgt udon]

4 dl grøntsagsbouillon

2 spsk fishsauce

1 spsk hvid miso

Topping:

1 blødkogt æg, halveret, pr. person.

champignon i skiver

pak choi

forårsløg

koriander

frisk lime

How to:

Jeg skar svær af min flæskesteg, og åbnede den op på midten, så du får nemmere ved at rulle den. Når du har rullet den, binder du den stramt med kødsnor, så den får sin runde form.

Svits den af på alle sider i en gryde [der kan tåle ovn], og imens blandet du brun farin, mirin, kogende vand, soya, forårsløg og ingefær. Når den brune farin er opløst, hælder du hele baduljen op i gryden til flæskestegen, som nu er svitset af på alle sider. Bring lagen i kog, og når den når kogepunktet, sætter du gryden ind i ovnen ved 150 grader varmluft. Hvert 30. minut vender du flæskestegen i lagen, så hele stegen får en tur i lagen.

Sådan binder du din flæskesteg, når den er rullet.

Når flæskestegen/Chashu er færdig:

tager du gryden ud og lader den køle af med lage og flæskesteg indeni. Når gryden er afkølet, tager du flæskestegen op og vikler den stramt ind i husholdningsfilm, og kommer den i køleskabet i minimum 12 timer. Lagen fra gryden sier du og gemmer i en beholder, som du også kommer i køleskabet. Efter minimum 12 timer har lagen delt sig i fedtlag og ægte guld til din ramen suppe/base. Fedtlaget skraber du af med en ske – og kasserer. Resten har nærmest en konsistens som “sky”, og se lige hvor nemt resten er herfra:

I en gryde kommer du den kolde lage, som du har trimmet for fedt, ved middel varme. Tilsæt nu bouillon, fishsauce og miso og bring i kog. Smag til med fishsauce og miso, så du får den smag, du kan lide.

Tip! Jeg blander altid 1 liter kogende vand med 1 bouillonterning. Vil du have den mere kraftig, tilsætter du den ved 0,5 liter. Hvis du er mere til kylling- eller oksebouillon, så bruger du bare dét!

Skær din flæskesteg, som nu er blevet til en “chashu” i tynde skiver, giv dem en tur på panden i smagsneutral olie, i et par minutter på hver side, og kog dine nudler efter anvisningen på pakken.

Anret: Start med at fordele ramen suppen i dybe skåle – og så nudler. Jeg bygger altid op med kød til den ene side og grøntsager til den anden. Du kan tilføje lige nøjagtig dén topping, du bedst kan lide. Jeg har hér valgt champignon i skiver, forårsløg, hakket pak choi og koriander – men et smilende æg, og enoki svampe, vil også tage din ramen til nye højder.

Tip! Du kan fryse både suppe og chashu, så du har det klar til en aften, hvor det skal være rigtig nemt.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *