Østers er noget nær det bedste, jeg ved. En fredag aften eksperimenterede jeg med at fritere nogle store pragteksemplarer Crassostrea Gigas, som er fanget på dybt vand, og lavede en fyldig tatarsauce med fintrevet spidskål, der ikke forstyrrer tatarsaucens smag, men giver mere fylde til denne “Oyster-Dog” i briochebrød.
Du skal bruge 4 østers til en stor Oyster Dog. Start med at åbne dine østers og læg dem på køkkenrulle, så de ikke er for våde inden panering.
Panering:
hvedemel
pankorasp
æg
salt/peber
How to:
Brug et par engangshandsker til dette projekt. Det er nemmest. Du har 3 dybe tallerkener stående på dit køkkenbord og en tallerken til at sætte af på. 1 dyb tallerken med mel, en med sammenpisket æg, og en med pankorasp. Start med at rulle din østers i mel, så i æg, så igen i mel og igen i æg – for til sidst at slutte i pankoraspen.
Fritering: Varm neutral olie (fx solsikke eller vindruekerne) op til 180 grader. Fritér til overfladen bliver gylden. Læg dem på køkkenrulle, så de kan dryppe af.
Nu til tatarsaucen. Opskrift er nok til 2 Oyster-Dogs:
1/2 spidskål fintrevet
saften fra 1 citron
2 spsk creme fraiche 18%
2 spsk mayonnaise
frisk dild
frisk estragon
cornichoner
kapers
salt/peber
How to:
Mix hele herligheden. Juster selv hvor mange cornichoner, kapers og krydderurter du ønsker hen ad vejen; det afhænger af dine smagsløg.
Fyld dit ristede briochebrød med tatarsaucen, læg dine friterede østers oven på, og top af med hakkede cornichoner, frisk dild og et drys flagesalt og peber.
Servér med citron on the side, som er skøn oven på dine friterede østers, inden du sætter hele herligheden til livs.
Velbekomme!