Hvem elsker ikke blinis med rogn, creme fraiche, dild og spæde rødløg? Dét gør jeg! Hér har jeg leget lidt med klassikeren blinis, og jeg har fortolket det i en vaffel med ricotta – det italienske svar på rendyrket guddommelighed. Disse ricotta vafler er perfekte som forret – eller en velfortjent snack!
For at få 4 store vafler skal du bruge:
Topping:
50 gr stenbiderrogn
creme fraiche
frisk dild
rødløg
Dej:
2 æg
1,5 dl hvedemel
2 spsk god olivenolie
1 dl mælk
150 gr ricotta
1 tsk bagepulver
godt med salt/peber
How to:
Pisk æg og tilsæt mælken – så ricotta, som skal piskes helt lind, før du tilsætter mel, krydderier og olien. Dejen skal være lind – hverken for fast eller for flydende. Er den for fast, kan du tilsætte 1 spsk mælk. Jeg bruger et vaffeljern, der laver firkantede vafler, men du kan sagtens bruge et almindeligt vaffeljern.
Bag din vaffel i en klat smør til den er smuk og gylden. Top af med frisk creme fraiche, rødløg, rogn og dild.
Velbekomme!