Risotto er altid en “go-to” for mig, når jeg skal kræse lidt ekstra for mig selv – eller mine gæster. Jeg havde andefond i fryseren, som jeg havde lavet til jul, og en hel gråand, og derfor udviklede jeg denne opskrift – som kan bruges med lige nøjagtigt det fjerkræ, som du ønsker.

Du får her min opskrift på: “Risotto med gråand, stegte asparges og ristede valnødder” til 4 personer:

300 gr gråand, and eller kylling

200 gr grønne asparges

200 gr risottoris

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

1 dl tør hvidvin

8 dl andefond eller kyllingefond/bouillon

50 gr koldt smør

50 gr revet parmesan

50 gr valnødder 

frisk persille

2 spsk smagsneutral olie

salt/peber

How to:

Skyl asparges, knæk dem af ved roden, men lad dem være hele til stegning. Hak skalotteløg i fine tern, knus hvidløgsfed – og hak persille.

Skær fjerkræ i fine slices og vend dem med lidt olie, salt og peber- i en skål for sig. 

I en gryde sauterer du skalotteløg og hvidløg, i olien, med salt og peber. Tilføj risottoris og lad dem stege med i et par minutter, så de kan absorbere lidt smag fra løg og hvidløg. Tilsæt hvidvin, og når den er fordampet, tilsætter du halvdelen af din fond/bouillon, og tilsætter først det sidste, når første halvdel er absorberet. Når den sidste halvdel af fond/bouillon er absorberet, monterer du risottoen med parmesanen – og til sidst den kolde smør. Vend det hele i et par minutter og smag til med salt og peber.

Risotto:

Imens du laver din risotto, steger du dine asparges og valnødder på en pande ved høj varme. Når de er stegte/ristede, tager begge over på et skærebræt og snitter dem, så de er klar. Nu skruer du ned på middel varme og steger dit fjerkræ af i samme pande.

Servér i en dyb skål, hvor du først fordeler risottoen, så fjerkræ, asparges, valnødder og persille.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *