Der findes intet bedre end hjemmelavet æblemos! Og der findes helt sikkert intet bedre end sukkerfri æblemos! Kun naturens egen sødme, with a little help from his friends vanilla, cinnamon & lemon! Jeg er stor modstander af sukker, og det kan sagtens smage godt, og gøre din krop godt uden raffineret sukker! Og så tager det kun 45 minutter at lave!
Til et par mellemstore glas, på cirka 300 ml, skal du bruge:
8 øko æbler (store)
1 øko vaniljestang
1 øko citron
1 spsk øko kanel
2 dl vand
Vælg øko til en mos som denne – det er altid rart med hjemmelavet mos af frugt, der har haft det godt! Urtekram har alle øko krydderier – resten har din grøntafdeling!
Æblerne hakkes i mindre stykker, rensede for kernehus (jeg beholder skrællen på, hvorfor øko er et ekstra godt valg!), og smides i gryden, til vandet. Pres citronen over, tilsæt den hele, splittede vaniljestang, og kanelen, og lad hele herligheden simre ved svag varme i ca. 30 min. Herefter moser du de sidste æbler, hvis du vil have den mere lind, som min her på billederne. Hvis du er en chunky-kind-of-girl, lader du den være, som gud (i det her tilfælde dig) har skabt den! #fnis
Skyl altid glasset, til din æblemos, i kogende vand. Er du en oldschool type, smider du 1 spsk atamon i glasset, og hælder kogende vand over, men det kan sagtens holde sig et par uger i et rent, kogt glas, hvis du bruger en ren ske hver gang.
Jeg bruger min æblemos som topping på min skyr, om morgenen, når jeg er træt af müsli og bær. Den kan også bruges til din aftensnack, når du trænger til noget sødt!
Jeg ønsker Jer alle en dejlig dag, fuld af suveræn, glad energi!
XOXO
Ummmm …hvor ser det lækkert ud Linda Afsted på æblemol i kvarterets haver
Mmh det ser vildt lækkert ud 😊
Det er æblemos lige efter mit hjerte 😊 Hvis jeg skal bruge “sukker”, så bruger jeg honning – bare en lille smule kan altså gøre underværker 😉 /Camilla – http://Cfashion.dk/
Honning kan også sagtens gå an i flere tilfælde, og det kan jeg sagtens selv finde på. MEN – jeg er bare ikke fan af raffineret sukker – det er gift for kroppen, og man kan sagtens sylte, bage mm. UDEN 😉 /Linda
Tak sødeste Stine 😉 /Linda