Bao er en lækker, asiatisk bolle, der smager himmelsk med fyld. Bao skal blot dampes i en asiatisk dampkoger og derefter kan de fyldes med karamelliseret gris, som hér i min opskrift. Gris er fabelagtigt til bollens svampede konsistens, og du kan kombinere topping på et utal af måder.

Opskriften her er med bao købt på frost hos min kinesiske købmand. Jeg synes, at de er perfekte, og på denne måde har du nem, budgetvenlig asiatisk mad klar på ingen tid, når du får lyst til det.

Du får her opskriften på “Bao med Karamelliseret Gris” til 2 personer:

4 bao [køb 10 stk på frost til ca. 30 kr. hos din lokale, asiatiske købmand]

300 gr flæsk i skiver

kimchi [du får min opskrift hér, hvis du ikke vil købe den færdig hos din asiatiske købmand]

frisk koriander

forårsløg

2 gulerødder, fintsnittet

2 spsk brun farin

0,5 dl teriyaki sauce

2 tsk fish sauce

2 spsk kinesisk five spice krydderi

100 gr skalotteløg

hvedemel

vindruekerneolie [til fritering af skalotteløg]

olivenolie

salt/peber

How to:

Husk: Din kimchi skal have 4 dage til at fermentere, hvis du laver den selv, så det skal du beregne med. Start med at skære flæsk i lodrette slices på 1 cm i tykkelsen. Vend dem godt i five spice, salt og peber i en skål – og lad det trække i 30 min.

Skræl og snit dine gulerødder fint, skyl koriander, og hak også forårsløg fint, så dine grøntsager er klar. Snit dine skalotteløg i halve skiver, vend dem godt i hvedemel og friter dem i vindruekerneolien ved 180 grader, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle, så overskydende olie absorberes, før du skal bruge dem til topping.

Bring nu en gryde i kog med vand til din asiatiske dampkoger, og imens varmer du en pande på middel varme med 2 spsk olivenolie. Steg din gris godt af på panden – og når fedt, olivenolie og krydderierne simrer, tilsætter du brun farin, fish- og teriyaki sauce. 5 minutter før din gris er perfekt karamelliseret, damper du 4 bao boller på et stykke bagepapir, i din dampkoger, til de er svampede og lækre.

Tip! Bao er nemmest at anrette i en skål, eller som på billedet, så fyldet bliver, hvor det skal. Lad dem “læne” sig lidt op ad hinanden.

Åbn forsigtigt din bao, start med gulerod, så kimchi, karamelliseret gris, forårsløg, koriander og top hele herligheden af med dine friterede skalotteløg.

Jeg kan anbefale lidt snittet agurk og mere gulerødder som tilbehør. Bao fylder rigtig godt, så der er ikke brug for hverken ris eller nudler.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *