Jeg elsker bare aspargessæsonen! Der er et uendeligt antal af muligheder. Hvis ikke du har set min opskrift på Galette med asparges og gedeost, så kan du finde den hér.
Til 1 stk butterdejstærte skal du bruge:
1 rulle [275 gr] færdig butterdej
200 gr grønne asparges
200 gr revet parmesan
200 gr ricotta
1 æg til pensling
salt/peber
How to:
Skær 1 stk kvadrat på 25×25 cm og 4 stk kanter på 2 cm bredde ud. Smør tærtebunden med ricotta og fordel den revne parmesan – hold 2 cm til kanten fri. Pensl kanten på din kvadrat med æg og læg de 4 stk kanter ovenpå. Fordel dine grønne asparges med toppen skiftevis til højre og til venstre. Lav nu et mønster på kanterne med en gaffel hele vejen rundt. Pensl kanterne med æg og fordel godt med kværnet peber og flagesalt.
Bag din tærte ved 180 gr varmluft til den er gylden i cirka 20 minutter. OBS! Der er forskel på ovne, så hold øje.
Denne butterdejstærte kan både nydes direkte fra ovnen, eller kold til en picnic, med stor succes. Hvis du er en rigtig bandit, kan du også give den et skvæt god olivenolie før servering.
Velbekomme!