Findes der noget bedre end tærte? Det er nemt, det er smagfuldt – og så er kombinationen af bacon, kartoffel og brie helt fantastisk!

Du får her opskriften på min “Kartoffeltærte med bacon og brie” til 4 personer.

1 rulle færdig tærtedej

Eller:

100 gr koldt smør 

200 gr hvedemel 

2 spsk vand 

1 tsk salt

Fyld:

200 gr kartoffel

150 gr bacon

50 gr revet parmesan/pecorino

200 gr fransk, hvid brie

1 porre i fine skiver

2,5 dl fløde

4 æg

frisk purløg og/eller persille

salt/peber

How to:

Hvis du vil lave din egen tærtedej:

Skær smør i mindre stykker og saml det med hvedemelet. Tilsæt vand og salt og ælt til samlet konsistens. Rul nu tærtedejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter.

Start med at skrælle kartoflerne, skær dem i fine skiver på cirka 0,3 mm. Det samme gør du ved porren. Skær brie i tynde skiver – og bacon i tern. Pisk så æggeblandingen: Fløde, parmesan og æg. Tilpas tærtedejen i en tærteform [ca. 26 cm] og skær kanterne fint af med en kniv. Prik dejen, i bunden, med en gaffel.

Forbag tærtebunden i 10 minutter ved 180 grader varmluft. Tag den ud og fordel derefter fyldet: Først kartoffel, så bacon, så brie og til sidst porre. Fordel æggeblandingen over fyldet og top af med den revne parmesan. Pensl tærtens kant med lidt æggeblomme.

Bag tærten færdig, med fyldet, i cirka 30 min ved 180 gr varmluft, til den er fast og gylden. Er den ikke klar, så lad den få til den er fast. Ovne og tærteforme kan variere på varmen. Det vigtigste er, at tærten bages fast – og færdig. 

Lad den hvile 10 minutter, før servering, og anret med masser af persille og purløg.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *