Galettens sprøde bund, kombineret med ostens fedme og løgets sødme – denne Svampe Galette er eksplosiv i smag og nem aftensmad, når hyggen skal være i højsædet.
Du får her min opskrift på “Svampe Galette” til 2 personer:
Galette:
100 gr koldt smør
200 gr hvedemel
2 spsk vand
1 tsk salt
Fyld:
150 gr ricotta
200 gr champignon
2 store, hvide løg
friskrevet parmesan
olivenolie
salt/peber
frisk timian
How to:
Skær smør i mindre stykker og saml det med hvedemelet. Tilsæt vand og salt og ælt til samlet konsistens. Rul nu dejen ud i en cirkel på cirka 25 cm i diameter – læg den på et stykke bagepapir.
Skræl løg og skær dem i store skiver på 0,5 cm i tykkelsen. Rens dine svampe og skær dem i skiver. Smør ricotta på dejen, men lad cirka 3 cm til kanten være, da kanten skal foldes til sidst.
Fordel skiverne af løg, så champignon og et skvæt olivenolie, salt og peber. Riv godt med parmesan på toppen og fold nu kanterne op hele vejen rundt. “Galette” betyder rustik tærte – netop fordi den ikke behøver være perfekt.
Bag din Svampe Galette ved 180gr varmluft i 25 min. Servér med mere friskrevet parmesan og frisk timan på toppen.
Velbekomme!