Tatar “sanner”* forever! Eller, ro på, mig. Men! I ved, jeg elsker tatar hér på siden.
Se bare mine mange opskrifter lige hér.
Fun fact: *Sandwich bliver kaldt “sanner” i Nordjylland.
Du får hér opskriften på: “Tatar Sandwiches” til 2 personer.
1 rulle færdig tærtedej
mayonnnaise
sort og hvid sesam
1 æg til pensling
Tatar:
400 gr frisk tatar fra slagteren
2 skalotteløg, finthakket
10 cornichoner, finthakket
4 spsk friskrevet parmesan
2 spsk dijonsennep
2 æggeblommer
6 blade frisk salvie, finthakket
salt/peber
How to:
Udstik 4 cirkler i tærtedejen med en udstikker på ca. 10 cm i diameter. Pensl med æg og drys med hvid og sort sesam. Bag dem ved 180 grader i cirka 20 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Bland alle ingredienser til tataren, og smag til med salt/peber. Brug udstikkeren til at lave dine tatar sandwiches, hvor du starter med den afbagte tærtedej i bunden, fordeler et tyndt lag mayonnaise, og fylder tatar i, så det bliver perfekt i kanten. Slut af med en af de bagte tærtedeje på toppen, som du også smører med et tyndt lag mayonnaise.
Servér til et godt glas vin – eller rosé champagne.
Velbekomme!