· Dette indlæg omhandler Venedig ·

Det er en helt almindelig tirsdag i maj. Vinden er stille, men skyerne driller solen lidt. Faktisk er det helt ideelt vejr til at tage på tur. Og denne tirsdag, i maj, står på tur til Venedig; Italiens hjerte, hvis du spørger mig. Bankende, varmt, pulserende, og fuld af ægte liv.

Lone Kellermann sang “Se Venedig og dø” – og selv om den sang er [over]fortolket og analyseret til ukendelighed, holder jeg altså fast på egen teori om, at har du oplevet Venedigs magiske univers, stemning og atmosfære – så har du oplevet noget af det vigtigste i dit liv. Dette sted er usammenligneligt.

Du kan tabe al tid og sted i de mange små gader, stræder, kroge og smøger i denne by. Det er som at være på eventyr i en svunden tid, hvor alt er muligt. Det er nemlig det finurligt fantastiske ved Venedig: Du kan sætte dig for at nyde Markuspladsen, til live musik, og 75 kroners cappuccino, eller gemme dig på en vinbar i en sidegade, til en sidegade – til en sidegade. Du kan være turist, se kirkerne, Rialtobroen, tårnet på Markuspladsen, høre opera eller tage en sejltur i gondol – Venedig rummer alle de mennesker, vi er, og derfor er der noget for alle.

Fra Venedig kan du også let sejle ud – fx. til fastlandet Treporti/Cavallino, Murano eller Burano, som helt klart bør opleves. Det er nemt, da en masse firmaer tilbyder sejlture direkte fra havnen dér.

Rialtobroen · Venedig

“Il Campanile” på Markuspladsen er et af Venedigs mange vartegn. Selv kalder venzianerne klokketårnet for “El parón de casa” – husherren.

Markuskirken · Venedig

 

 

Kjole fra Zara | Sandaler fra Isabel Marant

I et mekka af turister, gondoler, Chanel, souvenirbutikker, highstreetbutikker, vinbarer, kaffehuse, live musik og blikstille gyder, ladede jeg mine batterier op. Jeg havde vitterligt ondt i kæben af at smile sidst på dagen; folk er så venlige, glade og så sker der uendeligt mange, sjove og finurlige ting i løbet af en dag i Venedig.

Du behøver altså ikke mere – “Se Venedig og dø” – den er god nok på sødeste vis – men [dog] uden at stille træskoene – bør man tage tilbage til Venedig, igen og igen.

Hér har magien hjemme – og du tager derfra med et fyldt hjerte, især hvis det trænger.

XOXO

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *