
Min absolutte favorit, når det kommer til italienske pastaretter er spaghetti carbonara!
Retten er perfekt til enhver hyggeaften, når du fx savner lidt italiensk feriestemning, som jeg ofte gør. Jeg har tilbragt alle sommerferier i Italien indtil mit 18. år – og den her ret tager mig tilbage, hver gang jeg tager en bid!
Og retten er ikke svær!
Du får her min opskrift på: “Spaghetti Carbonara” til 2 personer.
300 gr spaghetti
200 gr guanciale i tern
1 fed hvidløg, knust
4 æggeblommer
75 gr revet parmesan
75 gr revet pecorino romano
salt til kogevandet
friskværnet peber af god kvalitet
How to:
Hvad er forskellen på pecorino og parmesan?
Pecorino Romano er lavet af fåremælk, mens Parmesan er lavet af komælk.
Steg din guanciale godt af på panden sammen med hvidløg. Pisk æg med parmesan og godt med friskkværnet peber i en skål for sig.
Kog din pasta, efter anvisningen på pakken, i vand med en god sjat salt. Det skal smage af havvand. Når det er kogt færdigt, tømmer du gryden for vand, men lad være at dræne pastaen helt tør for vand; den må gerne være våd. Vend nu æggemassen i den varme gryde med pasta og rør det godt sammen – der skal fart og kraft på til massen bliver cremet og lækker!
Vend til sidst guanciale, hvidløg og stegefedtet fra panden, i pastaen.
Anret: Fordel på en tallerken – og top af med mere friskkværnet peber og parmesan.
Tip! Lav mine osteflutes dertil. Opskriften finder du hér.
Velbekomme!
